Marek Jurek
Jarosław Kaczyński
Bronisław Komorowsk
Janusz Korwin-Mikke
Andrzej Lepper
Kornel Morawiecki
Grzegorz Napieralski
Andrzej Olechowski
Waldemar Pawlak
Bogusław Ziętek
Żadna z powyższych opcji
Coś mi ta ankieta nie wyszła, nie wiem jak tu zamieścić Ewentualnie proszę usunąć, bo powinno być, że mozna sobie anonimowo raz kliknąć a tu co? nic!
Jest ciekawy sondaż : http://polskie-partie-pol...sident-election , są tam dwa rodzaje wyników, w/g numeru IP /czyli w/g faktycznie głosujących /no można obejść używając różnych proxi/ oraz sumaryczne, czyli wielokrotne, te same głosy. Bardzo ciekawe wyniki, przeszło 8000 głosów IP. Ja wynikami tymi kontruję, dane podawane przez "grupę trzymającą sondaże".
_________________ Uśmiechnij się, uśmiech łagodzi obyczaje.
Podaję teraz chyba poprawne łącze, przed chwilą je sprawdziłem, faktycznie tamto, niepełne łącze kierowało w "maliny", przepraszam! Przed dwukropek wstawić należy http, jak podaję całe łącze system robi wycinkę i kieruje w "krzaki"!
Coś musiała Pani źle odczytać, przed chwilą sprawdziłem, wyniki podaję poniżej:
1.Jarosław Kaczyński –55,49% 7415 głosów
2.Janusz Korwin-Mikke – 19,14% 2558 głosów
3.Bronisław Komorowski – 15,96% 2132 głosów
4.Marek Jurek – 3,00% 401 głosów
5.Grzegorz Napieralski – 2,01% 269 głosów
głosowało przeszło 12000 osób. Oczywiście w/g głosów IP, tak wygląda pierwsza "piątka".
Tam są trzy grupy głosów podane: Głosów IP , Głosów użytkowników, Głosów razem. Ja wzięłam to środkowe czyli Głosy użytkowników, ale juz tez i ta liczba uległa zmianie, widac że ruch tam jest, ludzie sobie klikają i głosują. Pan z kolei podał ilość Glosów IP.
Gdyż, żeby sprawdzić jaki jest aktualnie stan, należy zagłosować, czyli dodatkowy głos zostanie zaliczony do głosów ogółem, natomiast ten mój dodatkowy głos, ponieważ głosuję cały czas z tej samej maszyny, nie zmienia głosów grupy IP, jest to grupa, wyodrębniona pod względem indywidualnego numeru komputera, a takowy posiada każda maszyna pracująca w sieci. Dlatego też uznaję, za właściwe, wyniki w/g IP.
Już za miesiąc przekonamy się które wyniki sondaży były bliższe rzeczywistości te podawane tutaj czy te przez osrodki badań. Odpowiedz wydaje się oczywista i raczej większość piszących tutaj rózne rzeczy też sobie zdaje z tego sprawe, ale póbuje nie wiem jak to nazwać ..zaklinać rzeczywistość, ciagle wedrujać miedzy światem fantazji, marzeń, niespełnienia, i innych rzeczy. Ale czy bedą w stanie wyciagnać jakies wnioski - wiekszośc raczej nie, dalej bedą w swoim świecie który z światem realnym ma mało wspólnego.
Już za miesiąc przekonamy się które wyniki sondaży były bliższe rzeczywistości te podawane tutaj czy te przez osrodki badań. Odpowiedz wydaje się oczywista i raczej większość piszących tutaj rózne rzeczy też sobie zdaje z tego sprawe, ale póbuje nie wiem jak to nazwać ..zaklinać rzeczywistość, ciagle wedrujać miedzy światem fantazji, marzeń, niespełnienia, i innych rzeczy. Ale czy bedą w stanie wyciagnać jakies wnioski - wiekszośc raczej nie, dalej bedą w swoim świecie który z światem realnym ma mało wspólnego.
A jaki to jest świat realny ? I jakie niby wnioski mamy wyciągnąć ?
_________________ "Człowiek stworzony jest na to, aby szukać prawdy, a nie by ją posiadać."
Blaise Pascal
A jaki to jest świat realny ? I jakie niby wnioski mamy wyciągnąć ?
Bo jesli ja któryś raz z rzędu przekonałbym sie że nie mam racji to zastaniawiałbym sie jak to jest że większość znowu ma racje a ja nie, zaczałbym szukać odpowiedzi przyglądająć się tym to mają racje i żeby zobaczyc jak oni to robią że mają racja żeby w przyszłości sie nie mylić. A ty ?