ND Forum - Dzień dobry POLSKO! Strona Główna ND Forum - Dzień dobry POLSKO!
Ludzie z sercem i głową

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Lemingi
Autor Wiadomość
NRohirrim

Wysłany: 11 Czerwiec 2010, 21:19    [Cytuj]

Jak czytam takie teksty, to się zaczynam trochę wstydzić własnego pokolenia. Na szczęście obracam się tu i tam, i wiem, że i w nim jest wiele osób dobrej woli.
[Profil] [PM] [E-mail]

Coltrane

Wysłany: 31 Lipiec 2010, 08:29    [Cytuj]

Platforma rulez

Z pamiętnika leminga, lipiec 2010:

Po zwycięstwie wyborczym PO zapanowała u nas euforia. Za kierownicą autobusu z napisem Polska zasiedli wesoły Donek na zmianę z gajowym Bronkiem. Jest zaje...ście!

Donek ogłosił malutką podwyżkę VATu. Zaledwie o 1%. Przecież to tyle co nic. W sumie więcej wydaję na "Gazetę Wyborczą" wraz z dodatkami i tygodnikiem "Nie", więc po co te protesty? O co tyle szumu? Ja ich nie rozumie!

lipiec 2011:

Kurde, autobus się nam rozpędził a kierowca nie zauważył szlabanu z napisem "uwaga przepaść!". Lecimy w dół ale dobrze jest! Cały czas ufamy naszym drogim przywódcom! Po co siać panikę jak te PiSiory z tyłu autobusu? Jak ja ich, k..., nienawidzę! Jakby ich nie było to byłoby tak fajnie i spokojnie....

http://kuszaba.blox.pl/html

ox

Wysłany: 31 Lipiec 2010, 16:24    [Cytuj]

Panie Coltrane
Prosiłbym o nie obrażanie wyborców PO. Jeśli pańscy oponenci polityczni mieliby przyjąć pana styl wypowiedzi używany na forum to znając profil statystycznego wyborcy obydwu partii zapewne pisaliby o bardzo słabo wykształconym mieszkańcu wsi lub małego miasteczka we wschodniej Polsce któremu niezbyt chce się pracować a jego dzień pracy polega na obliczaniu pod budka z piwem dni do chwili kiedy listonosz pojawi się z jakimś tam comiesięcznym świadczeniem socjalnym – tego chyba by pan nie chciał. Pomijam już fakt że pełni na tym forum pewne czynności administratora.

Coltrane

Wysłany: 31 Lipiec 2010, 16:43    [Cytuj]

ox napisał/a:
Panie Coltrane
Prosiłbym o nie obrażanie wyborców PO. Jeśli pańscy oponenci polityczni mieliby przyjąć pana styl wypowiedzi używany na forum to znając profil statystycznego wyborcy obydwu partii zapewne pisaliby o bardzo słabo wykształconym mieszkańcu wsi lub małego miasteczka we wschodniej Polsce któremu niezbyt chce się pracować a jego dzień pracy polega na obliczaniu pod budka z piwem dni do chwili kiedy listonosz pojawi się z jakimś tam comiesięcznym świadczeniem socjalnym – tego chyba by pan nie chciał. Pomijam już fakt że pełni na tym forum pewne czynności administratora.

A jak mam traktować elektorat PO ? Dla mnie to taka współczesna polska hołota, elektorat bezmózgowców. Powyższy opis, który zamieściłem wręcz idealnie charakteryzuje ten elektorat. Nie ja ten opis wymyśliłem, ale ponieważ bardzo mi ów opis pasował, to pozwoliłem sobie ten opis tu zamieścić.

Czekałem na ten głos młody człowieku. Od razu widać że jesteś jednym z tych co to głosowali na Partię Popaprańców, czyli na wrogów Polski i Kościoła. Może jeszcze do Ciebie nie dociera, i zapewne nie zdajesz sobie sprawy czym jest ta partia, której celem jest zniszczenie Polski - mam jednak cichą nadzieję że w końcu to do Ciebie dotrze.
Polskę czeka los Grecji i Węgier, Polska jest na skraju bankructwa, przestrzegają przed tym eksperci. Tylko wy, wyborcy PO tego nie widzicie, tylko stado lemingów jest głuche i ślepe, i nie chce słuchać głosów rozsądku.

Jak mam traktować elektorat PO, skoro widzę że to elektorat idiotów ?

longinus9

Wysłany: 31 Lipiec 2010, 18:05    [Cytuj]

I wchodzi taki leming w dyskusje i duka bez sensu. Jego miłośnicy to nie tylko idioci ale debile. Jak można doprowadzić gospodarkę do takiej ruiny. Za rządów PiS deficyt budżetu wynosił 18mld a wzrost gospodarczy na poziomie 6% rocznie. Obecnie deficyt wynosi ponad 52mld a wzrost gospodarczy może w granicach 1%. Za PiS społeczeństwo mogło wykupić za niewielką sumę mieszkania , poczyniono duże oszczędności, ograniczono sprzedawanie majątku Polski, naszego narodowej własności a nie ruskiej, niemieckiej czy tuskowej. Za platformianych rządów dosłownie morduje się Polskę przez niszczenie gospodarki /totalna wyprzedaż/. Obronność kraju /armia/ zniszczona poprzez brak środków które powinny być przeznaczone na tą instytucje. Służba zdrowia, szkolnictwo itd. "pod tlenem". Sądownictwo i prokuratura ubezwłasnowolniona bo tragedia smoleńska jakby nie istniała.
A z westchnień mgły...

Paryż 1849 C.K.Norwid
[Profil] [PM] [E-mail]

KASIA
Huragan Katrina

Wysłany: 31 Lipiec 2010, 20:18    [Cytuj]

Cytat:
Jego miłośnicy to nie tylko idioci ale debile. Jak można doprowadzić gospodarkę do takiej ruiny.

I na dobry początek podnoszą podatki . Zatem i reszta pójdzie w górę .

1 Jana 4,7-8 Współczesny Przekład
[Profil] [PM] [E-mail] [WWW]

Syriusz

Wysłany: 31 Lipiec 2010, 20:25    [Cytuj]

Panie Coltrane, jest Pan niedobry :-D ,
lemuś tak ładnie prosi, a Pan ich obraża. Oni biedni lemusie są niewinni temu co robią. To nowa generacja, zaprogramowani na hasło - " Rubta Co Chceta".
To mlodzi, wykształceni i z miasta, tylko samodzielnie myślec im nie wolno.
[Profil] [PM] [E-mail]

KASIA
Huragan Katrina

Wysłany: 31 Lipiec 2010, 20:41    [Cytuj]

Ci młodzi wykształceni dorabiający się własnego mieszkania w Londynie ,poszukujący pracy na pośredniaku .Młodzi na ,których emerytury nie będzie miał kto zarobić To duma PO - ciekawe co im w przyszłości da?

Coltrane

Wysłany: 31 Lipiec 2010, 21:09    [Cytuj]

KASIA napisał/a:
Ci młodzi wykształceni dorabiający się własnego mieszkania w Londynie ,poszukujący pracy na pośredniaku .Młodzi na ,których emerytury nie będzie miał kto zarobić To duma PO - ciekawe co im w przyszłości da?

Lemingi nie są w stanie myśleć naprzód, ich myślenie kończy się na chwili obecnej. Nie myślą co będzie potem. Ich krótkowzroczność jest zatrważająca. Najważniejsze to dowalić PiS-owi i Kaczyńskiemu.

KASIA
Huragan Katrina

Wysłany: 31 Lipiec 2010, 22:49    [Cytuj]

Chyba to dowalanie to już tylko przyzwyczajenie. Za dowalenie Kaczyńskiemu nikt ich nie rozliczy . Trzeba bynajmniej udawać konsekwencje swoich poprzednich wyborów. Tym młodym już tak do śmiechu nie jest.

ox

Wysłany: 1 Sierpień 2010, 11:55    [Cytuj]

Panie Coltrane nie zgadzam się w panem w kwestii o której pan pisze:
„Polskę czeka los Grecji i Węgier, Polska jest na skraju bankructwa, przestrzegają przed tym eksperci. Tylko wy, wyborcy PO tego nie widzicie, tylko stado lemingów jest głuche i ślepe, i nie chce słuchać głosów rozsądku.
Uważam że jest bardzo mało prawdopodobne że nasz kraj czeka taki los, wynika to z moich rozważań które póki co w przeważającej większości się sprawdzają. Pomijam już fakt że eksperci powiadają to samo – widocznie słuchamy różnych ekspertów. Dodatkowo pozwoliłem sobie przejrzeć pana wcześniejsze wpisy których się trochę nazbierało gdyż jest pan użytkownikiem forum od dość dawna i sporo wpisów pan umieszcza. Na podstawie tych wpisów stwierdzam że prawie wszystko o czym pan pisał do tej pory co miało się wydarzyć w przyszłości według pana wersji a na dzień dzisiejszy się już dokonało odbyło się w sposób odwrotny od pana przewidywań. Nie robiłem dokładnych statystyk bo szkoda mi na to czasu jednak można spokojnie przyjąć że 90 procent rzeczy o których pan tu pisał nie sprawdziło się. Jest to kolejny argument – tym razem statystyczny – że tak się najprawdopodobniej nie stanie ponieważ można według tej metodologii robić dokładnie odwrotnie niż pan uważa i mieć bardzo duże szanse na to że będzie się miało racje. Na pocieszenie napisze że nie jest pan jedyny na forum. Tak zupełnie na marginesie jeśli zarzuca się komuś różne rzeczy typu że samodzielnie nie myśli, nie jest w stanie myśleć o będzie w przyszłości, że jest idiotą, kretynem itp, dobrze jest wcześniej spojrzeć na swoje dokonania które w internecie są dobrze udokumentowane.
[Profil] [PM] [E-mail]

Coltrane

Wysłany: 1 Sierpień 2010, 12:33    [Cytuj]

Młody człowieku. Nie wiem czym tu chcesz zaimponować, ale na podstawie tego co piszesz, to widzę że jesteś typowy leming, a ja do do wpisów takich osobników podchodzę z przymrużeniem oka. ;-)

Pozdrawiam, i życzę miłej niedzieli.

KASIA
Huragan Katrina

Wysłany: 1 Sierpień 2010, 13:06    [Cytuj]

Coltrane napisał/a:
Młody człowieku. Nie wiem czym tu chcesz zaimponować, ale na podstawie tego co piszesz, to widzę że jesteś typowy leming, a ja do do wpisów takich osobników podchodzę z przymrużeniem oka. ;-)

Pozdrawiam, i życzę miłej niedzieli.

Colcik statysty tu jeszcze nie mieliśmy . Widzisz jesteś badany i dokładnie analizowany . Może do historii trafisz . Zrób sobie ładne zdjęcie - może się przydać .

Coltrane

Wysłany: 5 Sierpień 2010, 18:22    [Cytuj]

A oto i ideolodzy lemingów. Ten sprzed 70 lat i jego dzisiejsi następcy.

Coltrane

Wysłany: 6 Sierpień 2010, 08:15    [Cytuj]

Daję tutaj, bo to co zrobili "studenci" jako żywo przypomina mi zachowania lemingów i wykształciuchów.

Jawna profanacja krzyża pod Pałacem

Grupa osób dopuściła się jawnej profanacji krzyża pod Pałacem Namiestnikowskim. Policja mimo wezwań zszokowanych ludzi nie chciała interweniować.

Tuż po godzinie 21.00 do ludzi czuwających pod krzyżem przy Pałacu Namiestnikowskim podeszła grupa kilkunastu, podających się za „studentów”, osób. Przyniosły one ze sobą sklejony z kilkudziesięciu puszek po piwie „Lech” własny „krzyż”, po czym postawiły go tuż obok krzyża prezydenckiego i modlących się przy nim ludzi. Następnie grupa ta zaczęła demonstracyjnie wykrzykiwać różne hasła m.in. „My też bronimy krzyża”, „Zostawcie nasz krzyż” itp.

Zszokowani ludzie wzywali stojących na uboczu policjantów do podjęcia interwencji w obliczu jawnej profanacji symbolu religijnego. Ci jednakże nie wyrażali żadnych ku temu chęci. Wobec bezczynnego zachowania się policji, profani przez długi czas prowokowali zgromadzonych wokół krzyża ludzi, następnie, gdy już się nieco „znudzili”, oddalili się.
roja

Ciekawe czemu policja nie zareagowała ? Czy bała się że her Khomorowski udzieli im nagany i zwolni z pracy za reagowanie w niewłaściwych przypadkach ? A może policja była zastraszona ? W takim razie Polska to raj dla różnej maści wykolejeńców.

[ ODPOWIEDZ ]