POOlak pisze:
No tu już pokazujesz zupełny cynizm i niewiedzę, z pewnością nie byłeś na tym marszu, ja oglądałem go z perspektywy osoby trzeciej tzn nie brałem udziału, ale jedynie obserwowałem co się tam dzieję. Pewnie większość tego marszu szła spokojnie to fakt, co najwyżej używając jakichś idiotycznych haseł. Ale, pewna spora grupa osób, trudno ich zliczyć, ale 1000 osób z pewnością na cały marsz by się zliczyło przyjechało do Warszawy tylko i wyłącznie po to aby zrobić rozróbę. Rzucali kamieniami, bili nawet siebie nawzajem, rozwalali i demolowali całe miasto wokół, ty sobie kpisz nazywając to postawą patriotyczną. Ta swołocz, bo inaczej tego nie można nazwać...
I tu Cię młody koleżko zawiodę. Byłem bowiem dwa razy na Marszu Niepodległości i wiem więcej od Ciebie jak to wyglądało. Podejrzewam, że Ty w ogóle nie byłeś, a znasz tylko "relacje" telewizyjne z TVN-u i nnych antypolskich mediów, które pokazywały tylko i wyłącznie "rozróby i zadymy". Niech ta banda pokaże uczciwie cały Marsz od początku do końca, wtedy pogadamy. Wtedy nie będziesz bredził o "swołoczy". Swołocz to rządzi Polską. W Marszu szli młodzi patrioci, dla których hasło "Bóg, Honor, Ojczyzna" nie jest jakimś pustym sloganem. Szły też całe rodziny z małymi dziećmi. Ale Ty ignorancie potrafisz tylko jedno : wyzywać ich od swołoczy, chuliganów itp. Zero uczciwości. Fałsz i obłuda to wasza specjalność. Ty niczym nie róznisz się od nieuczciwych reporterów i dziennikarzyn z TVN, GW i innych żydowskich mediów. Ty nie jesteś Polakiem, bo Ty plujesz na polskich patriotów idących w Marszu Niepodległości, pragnących uczcić ten dzień, i wyzywasz ich od swołoczy. Ty sam do nich się zaliczasz.
Co do prowokacji i zadym, to jest to robota prowokatorów z policji, którzy pozakładali kominiarki i udawali idących w Marszu. To jest właśnie ta swołocz, o której wspomniałeś.
Dwa lata temu gdy dochodziliśmy do końca Marszu, zostaliśmy zamknięci w takim kotle na ul. Belwederskiej. Dookoła otoczeni byliśmy kordonami policji. Nie wiedzieliśmy co będzie dalej. Staliśmy tak z pół godziny, a może i dłużej. Spodziewaliśmy się, iż rzuci się na nas policja z pałami. Na szczęście nie doszło do tego. W końcu nas puścili i bezpiecznie doszliśmy do końca. Jednakże na tym się nie skończyło. POlicja zatrzymywała przypadkowych ludzi i ich legitymowała.
Czy to jest normalne, że nie możemy normalnie świętować Dnia Niepodległości. ja się pytam : po jaką cholewę te całe kordony policji ??? Praktycznie stali po obu stronach przez niemal cały Marsz. Gdyby nie było policji, to nie byłoby żadnych zadym. Byśmy spokojnie przeszli i rozeszli się do domów.
A po co robili te zadymy ? Ano po to, aby potem przez cały wieczór i przez kilka nastęonych dni pokazywać wszystkim Polaczkom jacy to chuligani szli w tym Marszu. Ty należysz do odbiorców tych bzdur. jesteś typowym lemingiem, któremu wypatroszono mózg. Welu młodych w Twoim wieku szło w tym Marszu. Las flag biało-czerwonych - to było coś pięknego. Niestety rządząca hołota musi nam to wszystko zepsuć. I pokazywać nas światu jako chuliganów, faszystów.
Obejrzyj sobie ten filmik ignorancie, i odpowiedz na pytanie : kto tu jest swołoczą ? Uczestnicy Marszu czy policja ?
[youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=7G3cN6Bdn_8[/youtube]