Ja w odróżnieniu od Ciebie, nie ufam Sowietom (zresztą tak samo jak i Niemcom czy żydom, zwłaszcza żydzi doprowadzili Polskę do ruiny), nie przyjmuję także wersji wypadku. Nie mam cienia wątpliwości, że to był zamach. Gdyby nie Twoja zawzięta niechęć do PiS, która przesłania Ci prawdę o tej katastrofie, oraz wyśmiewanie się z hipotezy zamachu (co głównie zadecydowało o popsuciu relacji pomiędzy nami), to być może w pewnych kwestiach przyznałbym Ci rację. Również fakt, że uważasz stan wojenny za dobrodziejstwo dla Polski, i chwaląc za to Jaruzelskiego spowodował rozdźwięk między nami. Przecież w tym momencie niczym się nie różnisz od lemingów. Jakże więc teraz miałbym przyznać Ci rację w Twojej wizji odnośnie katastrofy oraz spojrzenia na Sowietów. Sowieci wcale nie są lepsi od Niemców, żydów czy Unii Jewropejskiej, czy nawet USA. Szczerze mówiąc uważam, że Polska została zostawiona sama sobie, że tak naprawdę to my nie mamy komu zaufać. No chyba że Węgrom czy ... Gruzji. Ale oni nie liczą się specjalnie w świecie. Polska zawsze była samotna w swoich zmaganiach o wolność i niepodległość. Polska jako jedyna pokonała Sowietów (Cud nad Wisłą). Nikomu więcej poza Polską nie udało się Sowietów pokonać. No ale to dawno temu. Dzisiaj Polska jest takim Kopcieszkiem, poniewieranym nie tylko przez obcych, ale przede wszystkim przez swoich. To głównie układ OS doprowadził Polskę do ruiny, a dzisiaj głównym wrogiem Polski jest PO. Dlatego aktualnie popieram tych, którzy mogą PO pokonać. Czyli jedyną formacją która może walczyć z PO jest ... PiS. Chociaż zdaję sobie sprawę, że wygrana PiS nie rozwiąże wszystkich naszych problemów. Ty uważasz że PiS służy żydom. Ja tak nie uważam, stąd nieporozumienia między nami. Czy uważasz, że wszyscy którzy są w PiS-ie, służą żydom ? Bajki. Nie można przekreślać całego PiS-u tylko dlatego, że L.Kaczyński podpisał Traktat, czy wprowadził święto chanuki.Endek pisze:Co do wersji, to brak dowodów abym przyjął Twoją żydowską, skoro uważasz ze moja jest sowiecką. Różne bzdury tutaj Twojego autorstwa czytałem i dochodzę do wniosku, że zdradzasz pewien obłęd którym PiS Cię zaraził.Obłęd polega na tym że cokolwiek by złego się nie stało, to winna albo ruska agentura, albo sami Ruscy.Wiesz za co tych pogardzanych niesłusznie Ruskich cenię? Że mają narodowy honor, że nie oddali prerogatyw władzy w obce łapska, że w ten czy inny sposób są jako państwo suwerenni.Ja tego wśród Polaków nie widzę, nawet wśród tych którzy trzymają się Bogoojczyźnianego etosu, a dla żydów sprawujących władzę pogrzebaliby całą Polskę.Twierdzą, że wyznają Katolicyzm, a tymczasem wyznają modernistyczny bełkot zaserwowany im przez zdrajców wiary naszych Ojców.Widzę tylko tępotę, ciasnotę umysłową i lenistwo które jest główna przyczyną, że nie znają prawdziwej katolickiej Wiary. Chodzisz do Kościoła który w obecnym czasie modli się wespół z rabinami w ramach dni judaizmu.Trzeba tylko pozasłaniać krzyże, aby ich widok Pana Jezusa nie drażnił. Nie wolno modlić się do Matli Bożej, bo tego rabini tez nie zdzierżą.
Obowiązkowym świętem w Polsce staje się jakaś chanuka wprowadzona przez nieżyjącego prezydenta i byłego marszałka sejmu RP Marka Jurka, który storpedował Intronizację Chrystusa Króla.Płacz sobie dalej za tymi zaprzańcami Świętej Wiary Katolickiej i zdrajcami Ojczyzny.
Polska nie stanie na nogi dopóty, dopóki cały naród się nie nawróci. Jest to jedyna droga, aby uratować wolność i niepodległość. Polska nie zginie, jeśli ... mówi bł. Rozalia Celakówna. Dobrze że przytoczyłeś modlitwę za Ojczyznę ks. Skargi. Ta modlitwa jest nam potrzebna jak nigdy. Polska jest dzisiaj na krawędzi upadku.
Jednakże wracając do katastrofy, to należy rozważyć wszystkie warianty przyczyn katastrofy, również hipotezę zamachu. Nie rozumiem, dlaczego z uporem maniak odrzucasz tę hipotezę. Jeśli uważasz, że nie było zamachu, to należy pod tym kątem sprawę zbadać, czyli ustalić : był czy nie było zamachu. A nie z góry odrzucać tę hipotezę. Wkurzyłem się w momencie, kiedy po raz pierwszy wyśmiałeś tę hipotezę. Pisałeś coś o rolniku, który na swoim polu znalazł jakieś urządzonko. Pamiętasz ? To była zwyczajna kpina.
Pozdrawiam.