FILMOWANIE I FOTOGRAFIA
Darku, oglądam te Twoje Kaczuszki
i przypomniał mi się obraz z przed 15 laty...:)
Czas,gdy byliśmy na Ukrainie na ślubie syna naszych polsko-ukraińskich Przyjaciół ,Babcia ,szlachcianka Polska do dzisiaj mówią o Niej ...Pani z Polski ,dziadek Ukrainiec
Właśnie zwiedzaliśmy z nimi przepiękny zakątek Ukrainy zwany "Złotą Podkową i tam właśnie zobaczyłam ..pluskające kaczuszki w stawie ,na tle pięknej /acz zrujnowanej świątyni/
może i TY kiedyś wybierzesz się z kamerą w tamte strony ?
a jest co filmować,żałuję bo nasze filmy daliśmy pewnej znajomej nauczycielce,by mogła pokazać uczniom ten nieznany im ,acz przepiękny kawał niegdysiejszej Polski i te Lwowskie Lwy dumnie strzegące Miasta na Wzgórzu Miasta Żywych i Umarłych,wielkich Polek i Polaków
serd pozdrowienia
Czas,gdy byliśmy na Ukrainie na ślubie syna naszych polsko-ukraińskich Przyjaciół ,Babcia ,szlachcianka Polska do dzisiaj mówią o Niej ...Pani z Polski ,dziadek Ukrainiec
Właśnie zwiedzaliśmy z nimi przepiękny zakątek Ukrainy zwany "Złotą Podkową i tam właśnie zobaczyłam ..pluskające kaczuszki w stawie ,na tle pięknej /acz zrujnowanej świątyni/
może i TY kiedyś wybierzesz się z kamerą w tamte strony ?
a jest co filmować,żałuję bo nasze filmy daliśmy pewnej znajomej nauczycielce,by mogła pokazać uczniom ten nieznany im ,acz przepiękny kawał niegdysiejszej Polski i te Lwowskie Lwy dumnie strzegące Miasta na Wzgórzu Miasta Żywych i Umarłych,wielkich Polek i Polaków
serd pozdrowienia
- DarekMirror
Re: Darku, oglądam te Twoje Kaczuszki
Dziękuję Soniu że dzięki mojemu filmikowi wróciły tak miłe wspomnienia, a ja cóż nigdy na polskich kresach nie byłem ... obecnie bym się teraz tam bał pojechać ( może z wyjątkiem Wileńszczyzny ), nie wiem jak rozwinie się dalej neobanderyzacja Ukrainy, jak by wszystko kiedyś się odmieniło na lepsze tam - to dlaczego nie.sonia pisze: może i TY kiedyś wybierzesz się z kamerą w tamte strony ?
Dzięki za miłe słowa, pięknego dnia

- DarekMirror
Cudne :)
Dzięki za cudne Dary Natury :) a co do ukraińskich podróży...to życzę,byś mógł kiedyś pojechać tam i spokojnie i bezpiecznie ...zakochać się w tych przepięknych krajobrazach,pamiątkach i rozgwieżdżonym nocą Niebie...Niebie,które wydaje się,że gdy wyciągniesz ręce do góry,to GO dotkniesz ..."osobiście" :)
serdeczności i raz jeszcze dzięki za przepiękne DARY :)
serdeczności i raz jeszcze dzięki za przepiękne DARY :)
- DarekMirror
- DarekMirror
- DarekMirror
Wschody słońca.
Dzięki serdeczne Soniu ... a teraz trochę zmienię tematykę fotek :)

DarekMirror,
Dzięki :)
mój nieżyjący Tatko fotoamator ,zakochany w przyrodzie i zabytkach...robiąc zdjęcia wschodu słonca zawsze śmiał się,że można je nazywać jak sie komu podoba, raz wschodem innym razem,to samo zdjecie zachodem...Słonca...
Z dzieciństwa pamiętam całe okna zaklejone suszącymi się zdjęciami ...czarno-białymi... i obcinarkę taką ,która robiła ząbki ...wałek do suszenia również...:) i tą nieszczęsną łazienkę z czerwoną lampką okupowaną przez Tatkę na okrągło...kiedy oglądam czarno białe zachody słońca a może wschody...zawsze słyszę tamto "tatowe zdanie " :)
serdeczności...:)
Dzięki :)
mój nieżyjący Tatko fotoamator ,zakochany w przyrodzie i zabytkach...robiąc zdjęcia wschodu słonca zawsze śmiał się,że można je nazywać jak sie komu podoba, raz wschodem innym razem,to samo zdjecie zachodem...Słonca...
Z dzieciństwa pamiętam całe okna zaklejone suszącymi się zdjęciami ...czarno-białymi... i obcinarkę taką ,która robiła ząbki ...wałek do suszenia również...:) i tą nieszczęsną łazienkę z czerwoną lampką okupowaną przez Tatkę na okrągło...kiedy oglądam czarno białe zachody słońca a może wschody...zawsze słyszę tamto "tatowe zdanie " :)
serdeczności...:)
- DarekMirror
- DarekMirror
BAJECZNY ZACHÓD SŁOŃCA
WITAJ POLSKO
Dzielę się z wami wyjątkowymi widokami które miałem szczęście oglądać. Wczoraj niebo było przepiękne. Stwórca dał nam cudowną ucztę dla oczu.

- DarekMirror
- DarekMirror